Aan de oevers van de Ganges

Door: Ciska

De oevers van de rivier de Ganges in India brachten inspiratie. Daar waren de muren beschreven met heilige teksten. Het was geen commerciële reclame. De teksten langs de Ganges gingen over innerlijke vrede, wijsheid, het Eeuwige, het Goddelijke… Je voelde je opeens gewaardeerd als een geestelijk wezen. Niet als een mogelijke koper, niet materieel bezig met ‘zoveel en zo goedkoop mogelijk’.

Wij geloven dat blijvend geluk van binnenuit komt. Dat het niet ligt in het kopen van allerlei producten en het boeken van verre reizen. Veel van de citaten die op onze posters staan, gaan daarover. Wijze mensen als Rumi, de 14e Dalai Lama en Moeder Teresa hebben hierover prachtige dingen gezegd in simpele woorden. Wanneer we van binnen de juiste houding aannemen, ophouden met oordelen en vechten, verdwijnt de stress van het bestaan grotendeels.

We hopen natuurlijk dat de ‘Peace Posters’ mensen zullen blij maken, verwonderen, inspireren. Dat ze uitnodigen om eens diep adem te halen, wat te vertragen, stil te worden en oordelen los te laten.